Intézetünk
2018. februárjában
alakult

Intézetünk az EIT Health Network hivatalos partnere. Mi vagyunk az egyetlen EIT Health Hub Magyarországon, amely az egész országot lefedi, kivéve Budapestet.
Bővebb információért kattints az alábbi linkre.
EIT Health RIS Hub

Küldetésünk elérése érdekében, az egyetem, a diákok és a kutatócsoportok támogatásával az alábbi pillérekre támaszkodunk:

Intellektuális nyitottság és elkötelezettség

Rugalmas gondolkodás

Integritás és társadalmi felelősségvállalás

Hatékony kommunikáció

Kreativitás és innováció

Együttműködés

Jövőképünk és küldetésünk

Vezető európai intézménnyé válni, amely elősegíti új tudományágak és módszertani megközelítések létrehozását, átlépve és túlmutatva a már létező tudományágak határain.

Olyan teret biztosítani, amely ösztönzi, közvetíti és biztosítja a tudományágak és egyéb területek közötti átjárást.
Küldetésünk továbbá a hatékony kommunikáció kialakítása és fenntartása a tudományterületek, üzleti szféra és a társadalom között.

Tevékenységünk három fő pillére:

  • Oktatás
  • Kutatás
  • Kapcsolatteremtés

ITD ÖSZTÖNDÍJ

A Pécsi Tudományegyetemen működő Transzdiszciplináris Kutatások Intézete 3 ösztöndíjas helyet kínál, egyenként 3-6 hónapos időtartamra. Felhívjuk azok figyelmét, akik valamilyen kutatási projektet végig vittek vagy folyamatban van annak kidolgozása, hogy jelentkezzenek, pályázzák meg a kínált ösztöndíjas pozícióinkat! Fontos, hogy a beküldött pályázatok valamilyen tudományággal foglalkozzanak és azok közül is kiemelt szerepet szánunk az öregedés témakörében kutatóknak, hiszen intézetünk ez évi kulcstémája az öregedés vizsgálata. További kritérium, hogy a pályázó kutató, vagy kutatócsoport legalább egyik tagja a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, dolgozója legyen.

A kiválasztott 3 ösztöndíjasnak lehetőséget adunk arra, hogy munkájáról kéthetente szeminárium formájában beszámolót tarthasson külföldi hallgatók számára.

Ösztöndíjasaink fejenként 3000 eurós támogatásban részesülnek.

LEGUTÓBBI ESEMÉNYÜNK KÉPEKBEN

ESEMÉNYEINK ÉS PROJEKTJEINK

KONZULTÁCIÓ KÉRÉSE

CSAPATUNK

dr. Attila Sik

Director

dr. Csilla Sipeky

Scientific_Advisor

dr. József Szentpéteri

visual_and_verbal_communication

Alexandra Sámóczi

Coordinator

LEGFRISSEBB HÍREINK

Baranyai seregélyek a National Geographicban

Kollégánk Szentpéteri L. József olasz fotós barátjával (Sergio Pitamitz) és egy olasz ornitológus professzorral, Alessandro Montemaggiori-val készítettek egy képes riportot a seregélyekről. Sergio Olaszországban, József Baranyában követte a madarak életútját. A nagycikk az olasz nyelvű National Geographic Magazinban jelent meg, s a nyitókép egy baranyai seregélyt örökít meg, amit fiókájához érkezik eleséggel. A riport a

Kreatív ötletbörze: inspirációs napot tart a Pécsi Tudományegyetem

Fedezz fel lehetőségeket, gyűjts visszajelzéseket, szerezz ihletet, sőt, akár forrást is az elképzelésed megvalósításához! – így mozgósítanak szervezői a PTE Inspirációs Napra. Jövő hétfőn különleges programnak ad otthont az egyetem Közgazdaságtudományi Kara: az ahhoz kacsolódó Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ nem csupán az intézmény hallgatóit és szakembereit várja, hanem bárkit, akinek érdekes projektötlete van, vagy

Eredményesen zárult az első “HUB Collaborations” innovációs rendezvény Pécsett

„Elszántak vagyunk a tekintetben, hogy az egyetemen meglévő kutatási kapacitást összekössük a vállalkozások fejlesztési igényeivel. E kettő komponens összehangolásával mind az akadémia, mind a gazdaság szempontjából kölcsönösen előnyös eredmények születnek.” Ezen fontos gondolatok jegyében kezdődtek a „HUB Collaborations” Innovációs Napok Pécsett. A Pécsi Tudományegyetem és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közös rendezvényén részt vett és

SZÁMAINK

6500

több mint 6,500 tudományos idézet

5000

több mint 5,000 csapatunk által képzett ember

50

több mint 50 nemzetközi tudományos és fotográfiai díj

42

csésze kávé/nap