Intézetünk
2018. februárjában
alakult

Intézetünk az EIT Health Network hivatalos partnere. Mi vagyunk az egyetlen EIT Health Hub Magyarországon, amely az egész országot lefedi, kivéve Budapestet.
Bővebb információért kattints az alábbi linkre.
EIT Health RIS Hub

Küldetésünk elérése érdekében, az egyetem, a diákok és a kutatócsoportok támogatásával az alábbi pillérekre támaszkodunk:

Intellektuális nyitottság és elkötelezettség

Rugalmas gondolkodás

Integritás és társadalmi felelősségvállalás

Hatékony kommunikáció

Kreativitás és innováció

Együttműködés

Jövőképünk és küldetésünk

Vezető európai intézménnyé válni, amely elősegíti új tudományágak és módszertani megközelítések létrehozását, átlépve és túlmutatva a már létező tudományágak határain.

Olyan teret biztosítani, amely ösztönzi, közvetíti és biztosítja a tudományágak és egyéb területek közötti átjárást.
Küldetésünk továbbá a hatékony kommunikáció kialakítása és fenntartása a tudományterületek, üzleti szféra és a társadalom között.

Tevékenységünk három fő pillére:

  • Oktatás
  • Kutatás
  • Kapcsolatteremtés

ITD ÖSZTÖNDÍJ

A Pécsi Tudományegyetemen működő Transzdiszciplináris Kutatások Intézete 3 ösztöndíjas helyet kínál, egyenként 3-6 hónapos időtartamra. Felhívjuk azok figyelmét, akik valamilyen kutatási projektet végig vittek vagy folyamatban van annak kidolgozása, hogy jelentkezzenek, pályázzák meg a kínált ösztöndíjas pozícióinkat! Fontos, hogy a beküldött pályázatok valamilyen tudományággal foglalkozzanak és azok közül is kiemelt szerepet szánunk az öregedés témakörében kutatóknak, hiszen intézetünk ez évi kulcstémája az öregedés vizsgálata. További kritérium, hogy a pályázó kutató, vagy kutatócsoport legalább egyik tagja a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, dolgozója legyen.

A kiválasztott 3 ösztöndíjasnak lehetőséget adunk arra, hogy munkájáról kéthetente szeminárium formájában beszámolót tarthasson külföldi hallgatók számára.

Ösztöndíjasaink fejenként 3000 eurós támogatásban részesülnek.

LEGUTÓBBI ESEMÉNYÜNK KÉPEKBEN

ESEMÉNYEINK ÉS PROJEKTJEINK

KONZULTÁCIÓ KÉRÉSE

CSAPATUNK

dr. Attila Sik

Director

dr. Csilla Sipeky

Scientific_Advisor

dr. József Szentpéteri

visual_and_verbal_communication

Alexandra Sámóczi

Coordinator

LEGFRISSEBB HÍREINK

Középiskolások látogatása a 3D Központban

Ez év márciusában, az agykutatás hetén rendezett gimichallenge versenyen gimnazistáink egy 3D központ látogatást is nyertek, amit múlt héten pénteken meg is ejtettünk. Köszönjük a fiatalok lelkes hozzáállását, érdeklődését és természetesen köszönjük a 3D központ körbevezetését! ✌️👍 

PhD transzlációs ösztöndíj lehetőség

Szeretnéd PhD projektedet továbbfejleszteni és ehhez támogatást nyerni? Vagy szeretnél csatlakozni Európa legjobb PhD hallgatói közé? Akkor ne hagyd ki együttműködő partnerünk, az EIT Health európai PhD hallgatóinak meghirdetett transzlációs ösztöndíj lehetőségét! 🕐 Jelentkezési határidő: Június 30. https://eithealth.wufoo.com/forms/mcwt6qy04rk5eq/ 🎓 Kiemelt partnerek: Karolinska Institutet Leiden University Medical Center Faculté de Médecine Sorbonne Université Universidade de Coimbra Universität zu Köln

PTE Innovációs Nap leginnovatívabb projektje-díjasa

Nagy öröm ért minket tegnap, hiszen amellett, hogy telt házzal indítottuk az Agykutatás Hete 2019 🧠 első panelbeszélgetését, a PTE Innovációs Napon kolléganőnk, Dóró Éva az egyetemi technológiák bemutatkozása szekcióban elhozta a “leginnovatívabb ötlet” díjat! 👏😎 Az alábbiakban egy interjút is olvashattok a nyertessel: Innovatív, zebrahalas Az állatkísérletek számának csökkentésével kapcsolatos az a projekt, amivel a PTE leginnovatívabb

SZÁMAINK

6500

több mint 6,500 tudományos idézet

5000

több mint 5,000 csapatunk által képzett ember

50

több mint 50 nemzetközi tudományos és fotográfiai díj

42

csésze kávé/nap