Intézetünk
2018. februárjában
alakult

Intézetünk az EIT Health Network hivatalos partnere. Mi vagyunk az egyetlen EIT Health Hub Magyarországon, amely az egész országot lefedi, kivéve Budapestet.
Bővebb információért kattints az alábbi linkre.
EIT Health RIS Hub

Küldetésünk elérése érdekében, az egyetem, a diákok és a kutatócsoportok támogatásával az alábbi pillérekre támaszkodunk:

Intellektuális nyitottság és elkötelezettség

Rugalmas gondolkodás

Integritás és társadalmi felelősségvállalás

Hatékony kommunikáció

Kreativitás és innováció

Együttműködés

Jövőképünk és küldetésünk

Vezető európai intézménnyé válni, amely elősegíti új tudományágak és módszertani megközelítések létrehozását, átlépve és túlmutatva a már létező tudományágak határain.

Olyan teret biztosítani, amely ösztönzi, közvetíti és biztosítja a tudományágak és egyéb területek közötti átjárást.
Küldetésünk továbbá a hatékony kommunikáció kialakítása és fenntartása a tudományterületek, üzleti szféra és a társadalom között.

Tevékenységünk három fő pillére:

  • Oktatás
  • Kutatás
  • Kapcsolatteremtés

ITD ÖSZTÖNDÍJ

A Pécsi Tudományegyetemen működő Transzdiszciplináris Kutatások Intézete 3 ösztöndíjas helyet kínál, egyenként 3-6 hónapos időtartamra. Felhívjuk azok figyelmét, akik valamilyen kutatási projektet végig vittek vagy folyamatban van annak kidolgozása, hogy jelentkezzenek, pályázzák meg a kínált ösztöndíjas pozícióinkat! Fontos, hogy a beküldött pályázatok valamilyen tudományággal foglalkozzanak és azok közül is kiemelt szerepet szánunk az öregedés témakörében kutatóknak, hiszen intézetünk ez évi kulcstémája az öregedés vizsgálata. További kritérium, hogy a pályázó kutató, vagy kutatócsoport legalább egyik tagja a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, dolgozója legyen.

A kiválasztott 3 ösztöndíjasnak lehetőséget adunk arra, hogy munkájáról kéthetente szeminárium formájában beszámolót tarthasson külföldi hallgatók számára.

Ösztöndíjasaink fejenként 3000 eurós támogatásban részesülnek.

LEGUTÓBBI ESEMÉNYÜNK KÉPEKBEN

ESEMÉNYEINK ÉS PROJEKTJEINK

KONZULTÁCIÓ KÉRÉSE

CSAPATUNK

dr. Attila Sik

Designation

dr. József Szentpéteri

visual_and_verbal_communication

Alexandra Sámóczi

Coordinator

LEGFRISSEBB HÍREINK

StarShip Program 2020

Jelentkezési határidő: Január 31. Új év, új lehetőségek! Készen állsz megtenni az első lépést? A StarShip Együttműködési Program 2020-ban is visszatér és a jelentkezés MOST INDUL! A StarShip az EIT Health kezdeményezése, melynek célja, hogy Európa vezető felsőoktatási intézményei és orvostudományi szereplői segítségével teljesen új irányból közelítsd meg a tudományágat. A különféle szemléletek bevonásával, más-más

EIT Jumpstarter Finálé Rigában

Az EIT Jumpstarter Fináléra november 14-én Rigában kerül sor, a Digitális Szabadság Fesztivál rendezvényeként. Az EIT Health, valamint az EIT Food és az EIT Raw Materials bejelenti, hogy az EIT Jumpstarter Finálét a Digitális Szabadság Fesztivál rendezvényeként rendezik meg. A díjnyertes Jumpstarter képzési- és mentorációs program 2019-es kiadásában résztvevő 90 csapat legjobbjai mutatkoznak be és

SZÁMAINK

6500

több mint 6,500 tudományos idézet

5000

több mint 5,000 csapatunk által képzett ember

50

több mint 50 nemzetközi tudományos és fotográfiai díj

42

csésze kávé/nap