MENTOROK

MODERÁTOR

Jillek Mátyás

Jilek Mátyás_moderátor
Főiskolai tanulmányaimat Finnországban végeztem a Centria Tudományegyetem, műszaki menedzser alapképzésén. Egyetemi oklevelemet a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi karának marketing mesterszakos hallgatójaként szerzem meg. Négy éve vezetem saját vállalkozásom, amely esküvők és rendezvények zenei és szakmai kiszolgálásával foglalkozik beleértve a moderátori és ceremóniamesteri szerepet. Itthoni tanulmányaim során, lehetőséget kaptam, hogy visszatérjek Finnországba, ahol egy nemzetközi Startup projektben fejleszthettem innovációs és üzleti képességeimet. A PTE inkubátor programjában már két éve részt veszek, így lehetőségem nyílik egyre több tapasztalatot és tudást szerezni a startup-ok világából. Csapatommal a L’oreal Brandsotrm innovációs tanulmányi versenyen kijutottunk Párágba, ahol ötletünkkel és prezentációnkkal megnyertük a közép-európai fordulót. 
Jelenlegi tanulmányaim mellett a Lafarge Cementgyár és az Alexandra könyvkiadó külsős marketing tanácsadójaként tevékenykedem, miközben érdeklődésem középpontjában továbbra is az innovatív ötletek, a piaci rések és a feltörekvő startup-ok állnak. 
Rácz-Putzer Petra

Marketingesként állandó lételemem a kíváncsiság és a fejlődés iránti vágy. Ezért is vagyok ma már képzett mentor és tréner is, s ezért szerettem bele a Simonyi BEDC által nyújtott kreatív és nyüzsgő légkörbe is. A tenni akaró hallgatók fejlesztése, akár tanórán, akár más fórum, platformon, lehetőségeken keresztül a szívügyem, s ezért vagyok büszke arra, hogy megnyertem az EMOK oktatás-módszertani pályázatán a 2017/2018-as tanév leginnovatívabb marketingkurzusa díjat is. “Azért csinálom, amit csinálok, hogy minél jobban tudjam csinálni.” – Walt Disney, meg persze azért, mert élvezem.

Kovács Éva

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar oktatója vagyok. Több mint húsz évet töltöttem a médiában, mint profi újságíró, főszerkesztő és később, mint média cég tulajdonos. Szakterületeim az üzleti kommunikáció, média kihasználás, média technológia, digitális média, modellfejlesztés, mentorálás.

Orosz Dániel

A PTE innováció menedzsereként fő feladatom az egyetemen keletkező szellemi termékek üzleti szemléletű támogatása. Munkám során több egészségügyi, műszaki és interdiszciplináris projektet volt szerencsém már elindítani a siker útján. Szűkebb szakterületem a marketing- és értékesítési stratégia készítés, a keresletbecslés és a kockázatfeltárás.

Herbály István

Herbály István az egyedi, speciális igényekhez hardvereket, szoftvereket fejlesztő pécsi RG-Net Kft. ügyvezető igazgatója. Az ipar 4.0 megoldások úttörőjének számító cég az utóbbi években egyre több gépipari, ipari vállalkozás számára végez innovatív, termelékenységet növelő fejlesztéseket.

Szentpéteri L. József

A National Geographicban huszonévesen publikálhattam úgy, hogy sosem tanultam iskolában fotográfiát, újságírást. Néhány évvel később már a nagy példaképekkel (Sir David Attenborough, Jane Goodall) dolgozhattam. Eddig több mint 10, egymástól merőben különböző tevékenységért kaptam már fizetést, melyekhez szükséges tudást önképzés és mentorálás során szereztem meg. Bizton állíthatom, hogy a sikeres életvitel, a pozitív gondolkodás tanulható, elsajátítható. Mentoraimnak sosem tudom visszafizetni, amit értem tettek – nem is várják el. Az egyetlen út, hogy folytatom küldetésüket.

Deák Máté

A PTE Bölcsészkarának oktatójaként és a Kar Pályázati, Innovációs és Külkapcsolati Osztályának vezetőjeként hamar felfigyeltem arra, hogy jelentős potenciál rejlik a bölcsészképzéseken tanuló, s a már végzett hallgatók ötleteiben, ezért kiemelten figyelek azok támogatására és a vállalkozáshoz szükséges tudás átadására. Nem csak az Egyetem keretein belül fontos számomra a fejlesztés, közösségek és kistelepülések esetében is szervezem és támogatom a helyi termékek és szolgáltatások piacosítását. Hiszek abban, hogy a tudásból, kreativitásból és a helyi adottságokból sikert és értéket lehet teremteni.

Dóró Éva

Már tanulmányaim során is az egyetem és vállalati szektor együttműködésében láttam a jövőt. Ilyen lehetőségeket keresve kerültem kutató biológusként először Angliába, majd a Marie-Curie PhD ösztöndíj megnyerésével Hollandiába. Korábbi hackatonok során (mint résztvevő, majd mint mentor) magam is megtapasztalhattam milyen inspiratív és innovatív tud lenni, amikor különböző szakterületekről érkező fiatalok együtt gondolkodnak aktuális problémákon. Az EHMAthon 2018 hackathon győzteseként jelenleg is dolgozom nemzetközi csapatommal az ötletünk start-uppá alakításán. Tapasztalataimmal szeretnék helyi tehetségeket, lelkes diákokat motiválni ötleteik megvalósítására.

Keresnyei János

Keresnyei János MBA, PDACCI közel 30 év média tapasztalattal rendelkező vállalkozó, mentor és coach. Több mint egy évtizede segíti kreatív vállalkozások boldogulását üzletfejlesztési projekteken át a Kreatív Ipari Klaszter elnökeként. Folyamatosa dolgozik Európai uniós programokban projektmenedzserként, kommunikációs vezetőként. A Horizon 2020 programban aktív coach, a COSME WORTH programban bíráló és mentor.

Szakmai tevékenységét az elméleti ismeretek mögötti szakmai tapasztalat és gyakorlati megközelítés jellemzi, televíziós múltját több sikeres innováció kísérte. Egyedi szakterülete a szellemi eszköz menedzsment, technológia transzfer mellett a kreatív ipari vállalkozások fejlesztése, valamint a kreatív ipari nemzetköziesedés, hálózatosodás.

Kis Márton

Márton a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának egészségügyi innovációs szakértője. Részt vesz a különböző nemzetközi és hazai pályázatok felkutatásában, megírásában és a megnyert pályázatok végrehajtásában.

Közgazdász diplomáját 1994-ben szerezte, az elmúlt 25 évben pedig végigjárta a teljes banki ranglétrát az ügyintézőtől a vezetői pozícióig, majd megszerzett vezetői tapasztalatát a távközlés, informatika, média, kereskedelem, sportszervezés és egészségügy területén is gyarapította itthon és külföldön, különböző multinacionális és startup cégek menedzsmentjében.

Szakterülete az innováció menedzsment, melyet a közelmúltban megszerzett MBA fokozatával is erősített, majd elvégezte intézetünk Egészségügyi Menedzser mesterképzését is, azóta pedig az egészségügyi innováció helyzetét kutatja.

Márton a Magyar Krikett Szövetség elnöke, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közel-keleti szakosztályának alelnöke és a Csodalámpa alapítvány önkéntes támogatója.

Kristóf Péter

Kristóf Péter a frazir.com nevű tanácsadó cég társalapítója, valamint a globális jelenléttel bíró, ExO Works nevet viselő, digitális transzformációs ügynökség közép-európai nagykövete. Kiemelt tevékenységeik közé tartozik a különféle szervezetek (vállalatok, intézmények, startupok) digitális átállásra, valamint a jövő technológiáinak kifejlesztésére és alkalmazására történő felkészítése.

Tapasztalt tanácsadóként, konferenciák rendszeres előadójaként, valamint kutatóként jellemzően felforgató (disruptive) innovációkkal, exponenciális technológiákkal és az ipar4.0 tárgykörébe tartozó témákkal foglalkozik. PhD fokozatát innováció menedzsmentből szerezte, a Harvard Business School-on pedig innovációs stratégiaalkotásból szerzett oklevelet.

Kovács Dávid
Dávid a Supercharge egyik alapítója. Társaival, az elmúlt 7 évben felépítették az egyik legtapasztaltabb, független digitális termékfejlesztő csapatot a közép-európai régióban.
Mint a Supercharge technológiai vezetője, Dávid egy több mint 60 mérnökből álló csapatot vezet azért, hogy minél nagyobb hatást tudjanak gyakorolni az általuk fejlesztett digitális termékeikkel. Több mint 200 digitális termék tervezését és fejlesztését felügyelte, köztük Frotune500 vállalatok stratégiai digitális termékeivel.
Fröhlich Balázs

Több évig a PTE-n villamosmérnökként tanultam, és mellette több zöld-technológiás kutatás indítottam melyekkel több országos sikert is elértem. Ezen felül mindig is vonzott a vállalkozói élet, így segítettem megalapíteni az Entrepreneurship Club of Pécset, mely egy interdiszciplináris fiatal vállakozókat segítő szervezet volt, melynek működésének utolsó 2 évében elnöki feladatokat láttam el. 2017-ben elnyertem az 50 Tehetséges Magyar Fiatal díjat, illetve többször voltam Rektor által kinevezve Tehetségnagykövetnek a PTE-n. Jelenleg a PTE KTK-n kereskedelem-marketing szakon tanulok, mindemellett saját nemzetközi vállalkozást építek, ahol egyedi elektromos motorok tervezésével és gyártásával foglalkozunk üzlettársammal. Az ötlet és a cég idén elnyerte az MVM Edison díját, illetve a Climate-KIC Grand Prize-ban is részesült!

ZSŰRITAGOK

Bencsik András

Sorozat-vállalkozó 8 éves releváns tapasztalattal. Korábbi bankár, aki sikeresen elvégezte a CFA vizsgasorozatot. Az Antavo Limited egykori társalapítója, mely IT start-up olyan ügyfeleket szolgál ki, mint a Luisaviaroma, Björn Borg vagy éppen a Toys“R”Us. Jelenleg a kockázati tőke által támogatott APPERCELL Biotech Kft. üzletfejlesztési társalapítója. Erősen eredményorientált és adat-vezérelt.

Prof. Bogner Péter
Egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Radiológiai Klinikájának igazgatója, és a PTE Általános Orvostudományi Karának dékáni stratégiai tanácsadója.
Korábban több évig a Pécsi Diagnosztikai Központ ügyvezető igazgatója volt. Alapítója és jelenleg stratégiai igazgatója az Iconomix Kft.-nek, mely vezető szerepet játszik a hazai teleradiológiai diagnosztikában.
Dr. Lustyik György
A kiemelkedő kutatói tevékenységet végző és nemzetközi kapcsolatokkal bíró dr. Lustyik Györgyöt a közelmúltig az 1992-ben alapított Soft Flow Hungary Kft. (SFH) első számú vezetőjeként ismerhettük. Több egyetemen is oktatott, nyugdíjba vonulásáig a PTE Biofizikai Intézet igazgatóhelyettese volt.

SFH tudományos szoftverek és élelmiszerbiztonsági kitek fejlesztésével nyert nemzetközi elismertséget. SFH-beli tulajdonrészének eladása után jelenleg önkéntes kamarai tagként konzultációs tevékenységet folytat.

Blazsevácz Péter
Innováció, válasz az egészségügy kihívásaira. Munkám során abban a szerencsében volt részem, hogy tapasztalatot szerezhettem az egyik vezető egészségügyi vállalat nemzetközi részlegénél, és hosszabb időt tölthettem az anyavállalat hollandiai központjában, így képet kaptam az egyes országok egészségügyi rendszereinek működéséről, esetleges problémáiról, valamint arról, hogy a fejlesztések miként igyekeznek mindezekre választ adni.
Az egészségügyi rendszerek kihívásai országonként különbözőnek látszanak ugyan, de alapvetően azonos tőről fakadnak; hogyan lehet az adott ország rendelkezésre álló forrásai köré egy fenntartható rendszert felépíteni, ahol a megfelelő költséghatékonyság mellett a lehető legjobban kitolható az egészségben eltöltött évek száma. Mindezért mit tehet az adott egészségügyi rendszer, mit az egyén, és mit a technológia.
Sik Attila

Sik Attila a PTE ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete igazgatója. Összekötve különböző tudományágakat a PTE  innovációs folyamatában betöltött tevékenysége a kutatói felfedezés piacosítását lendíti előre. Aktív neurobiológus kutató,  aki az angliai Wawick Business School-ban szerezte meg az MBA fokozatát, illetve az Institute of Directors (London) intézményben diplomázik vállalatvezetésből. Több egyetemen (pl: Anglia, Kína)  tanít neurobiológiát, illetve vállalat menedzsmentet.

Pál István
OTP, ügyvezető igazgató helyettes, Dél-dunántúli Régió 
A hitelintézet vezetésével arra törekszik, hogy az OTP élen járhasson a legmodernebb technológiák fejlesztésében és alkalmazásában. Ennek a munkának és a folyamatos innovációnak köszönhetően, a bank piacvezetővé vált Magyarországon az alternatív csatornák felhasználóinak tekintetében. Több mint egymillió internetbanki felhasználóval és több mint 250 ezer mobilbanki felhasználóval rendelkezik a hitelintézet. Termékeiket és szolgáltatásaikat digitálisan is elérhetővé teszik és a bankfiókokat is folyamatosan fejlesztik a digitalizáció szellemében.
A fejlesztések ügyfelek millióit segítik abban, hogy bankügyeiket kényelmesen, gyorsan és biztonságosan intézhessék az online térben is.