Mi az innovációs verseny célja?

Participants who register Hack 4 Cure hackathon célja, hogy az egészségügy kihívásaira új megoldásokat találjon, legyen az adatkezelés, diagnosztika, betegellátás vagy az egészségügyi rendszerek hatékonyságának növelése. Olyan innovatív megoldások létrejöttét ösztönözzük, melyek segíthetik nem csak az orvosok munkáját, de az egészségügyi szektor hatékonyságát is. Az új ötletek katalizátorként szolgálhatnak a technológia és az egészségügy, vagy akár további tudományterületek találkozásában, mélyíthetik a digitalizáció, az adatvezérelt megoldások és a mesterséges intelligencia szerepét az egészségügyi innovációs ökoszisztémában.

Milyen challengek várhatók?

Készen állsz?

Kattints a regisztráció gombra és jelentkezz!

Pécsi jelentkezőknek szállás és utazás is biztosított!

Adatból egészség

Az adatok és digitalizáció fontossága az egészségügyi szektorban kiemelkedő. Az adatok precíz kezelése és az ezekből levont információk minősége alapvetően meghatározza az egészségügyi szolgáltatások hatékonyságát. Az információk gyors és pontos feldolgozása lehetővé teszi a hatékonyabb terápiák alkalmazását és az egészségügyi erőforrások optimális kihasználását.

Az innovatív és egyedi megoldások elengedhetetlenek az egészségügy átalakításában. Az egészségügy ágazata olyan kihívásokkal szembesül, amelyekre a hagyományos megközelítések nem mindig kínálnak megfelelő válaszokat. Ezen újszerű megoldások kialakításában a különböző tudományterületek szinergiája kulcsfontosságú. A technikai, egészségügyi, közgazdasági, politikai és más szakterületek egymásra találása olyan megoldásokhoz vezethet, amelyek akár a jövő egészségügyi rendszereit is alakíthatják.

Az innovatív ötletek felkarolása és bevezetése a gyakorlatba hatalmas előrelépéseket hozhat az egészségügy számára. A tehetséges fiatal szakemberek és a kezdő vállalkozások felkutatása azonban sokszor kihívás elé állítja az egészségügyi szektort és a befektetőket egyaránt. Az ilyen típusú események csapatai hozhatnak olyan újításokat, melyek a mindennapi gyakorlatba ültetve valóban hozzájárulhatnak az egészségügy átalakításához.

A verseny menete

A rendezvény a digitalizáció, az adathasználat és a mesterséges intelligencia témakörök köré csoportosul. 

Időpont: 2023. november 30. (csütörtök) és december 1. (péntek) 

Helyszín: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 2. (SE EMK épülete)

A résztvevők 3-4 fős csapatokban fognak dolgozni. A kezdeti előadásokat követően a csoportoknak megközelítőleg 24 óra áll rendelkezésre, hogy közösen egy innovatív ötletet dolgozzanak ki a megadott szempontok szerint. Ehhez segítségül hívhatják a mentorokat, akik egy előre megadott időintervallumban rendelkezésre fognak állni különböző szakmai kérdésekben. A pénteki nap délutánján minden csapatnak egy rövid (3 perces, magyar nyelvű) pitch-ben kell az ötletét prezentálni a zsűrinek. A zsűri ezután hozza meg döntését, ezt követően pedig eredményhirdetésre kerül sor.

Kiket várunk?

Diákok, PHD hallgatók, fiatal kutatók, rezidensek jelentkezését várjuk bármilyen szakterületről. 

Két külön versenyt szervezünk:

  • Előre összeállt csapatok 
  • Egyéni jelentkezők közül összeállított csapatok versenye

Jelentkezési határidő: 2023. november 28. 17:00 óra

Készen állsz?

Kattints a regisztráció gombra és jelentkezz!

Pécsi jelentkezőknek szállás és utazás is biztosított!

0