Zsolt HalassyÜgyvivő-szakértő

“A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik. ”- Muhammad Ali

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT) való együttműködést segítem, koordinálom, az általuk szervezett és meghirdetett pályázatok, projektek és rendezvények szervezésében és lebonyolításában veszek részt, valamint ezekhez kapcsolódóan a magyarországi potenciális partnereket és fiatal tehetségek kutatom fel és igyekszem velük a leggyümölcsözőbb együttműködést kiépíteni.

Minden egyes rám szabott feladatra kihívásként és nem pedig problémaként tekintek, szenvedélyesen kutatom az új, innovatív megoldási lehetőségeket és nem fogadom el, hogy valamit nem lehet megcsinálni. Számos európai országban éltem, dolgoztam hosszabb-rövidebb ideig, a legkülönfélébb projektekben és nemzetközi együttműködésekben vettem részt különböző Európai Uniós intézményeknél s az így évek során szerzett személyes tapasztalatom útján bátran ki merem jelenteni, hogy a lehetetlen valóban nem létezik.


“Impossible is just a big word thrown around by small men who find it easier to live in the world they’ve been given than to explore the power they have to change it. Impossible is not a fact. It’s an opinion. Impossible is not a declaration. It’s a dare. Impossible is potential. Impossible is temporary. Impossible is nothing.”

My role is to support the cooperation between the ITD and the European Institute of Innovation & Technology (EIT). It is my responsibility to coordinate the implementation of all the projects, events and calls organized by EIT, together with scouting for brilliant minds and potential partners in the region to build a fruitful cooperation.

I see all the tasks assigned to me as challenges, not as problems. I am searching for new, innovative solutions passionately and I do not accept that something cannot be done. I’ve been living and working in several countries around Europe where I’ve been involved in a variety of international projects and cooperations at different EU institutions. After all the challenges I’ve been facing during the years I dare to declare that impossible is really nothing.