MILYEN VEZETŐ LENNÉK?

Kötetlen beszélgetés a vezetői szerepvállalás szépségeiről és kihívásairól

Téged is foglalkoztat ez, vagy akár az a kérdés, hogy mitől leszek jó vezető? – csatlakozz hozzánk április 22-én!

Helyszín: PTE Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (7622 Pécs, Ifjúság útja 11. 2. emelet, konferenciaterem)

Időpont: 2022. április 22. 09:00 óra

A Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜK) Női Vezetői Klubja, a PTE Transzdiszciplináris Kutatások Intézete, the PTE  Karrier Iroda valamint a PTE Doktorandusz Önkormányzat szervezésében tapasztalt, 10+ éve a versenyszférában dolgozó, illetve akadémiai karrierben kiteljesedő, vezető pozíciót betöltő hölgyekkel beszélgethetsz a vezetői szerepvállalás szépségeiről és kihívásairól.

Olyan kérdésekre keressük közösen a választ, mint:

  • Milyen a jó vezető?
  • Alkalmas vagyok ilyen felelősségre egyáltalán?
  • Milyen képességekre van szükségem a vezetővé váláshoz?
  • Mennyire van szükség vezetői példaképre?  
  • Létezik-e a munka-magánélet egyensúly, és ha igen, hogyan teremthetjük meg?

Az eseményen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

MODERÁTOR

Dintsér Andrea, a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜK) Női Vezetői Klubjának vezetője, a YourStory.hu integrált marketing- és kommunikációs ügynökség alapítója és vezetője.Szenvedélyes kommunikátornak és hálózatépítőnek tartom magam. Célom, hogy a cégeket és vezetőiket – kiemelten a női vezetőket – támogassam abban, hogy el tudják mondani történetüket, stratégiájukat és küldetésüket és így hatékonyan érjék el céljaikat. 25+ év vezetői és szakmai tapasztalattal rendelkezem a PricewaterhouseCoopers, majd a KPMG marketing, kommunikációs szakembereként a magyar piacon, Közép-Kelet Európában és még bővebb nemzetközi szinten. 10+ éven át a KPMG közép-kelet európai marketing- kommunikációs és tudásmenedzsment igazgatójaként 19 országot vezettem. Hiszek a jól megtervezett, és pontosan célzott kommunikáció erejében, legyen az online vagy offline, és az emberi kapcsolatokban, amelyeket jól kiegészíthetnek és támogathatnak az online eszközök.Immár 4 éve vezetem a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜK) Női Vezetői Klubját. Küldetésünk, hogy erősítsük a női vezetők arányát, pozícióját és elismertségét a magyar gazdaságban. Személyes stratégiám kiemelt fókusza a hölgyvezetők, női vállalkozók, startupperek támogatása. A United Way Magyarország kuratóriumának tagja vagyok. Startupokat is mentorálok, a Design Terminál, és a Tőkeportál mentorcsapatában is aktív szerepet vállalok. A HBLF cross-sector Y-mentoring programjának mentoraként is dolgozom. A United Way Magyarország kuratóriumának tagja vagyok. Az iFemPower nemzetközi programjában is támogattam fiatal hölgyvezetőket. A Bátor Tábor jótékonysági futójaként beteg gyermekek gyógyulását támogatom, jógázom, kajakozom és golfozom.

VENDÉGEINK

Cserepes Veronika, a Bau Dekor Kft. cégvezetője
Cserepes Veronika több mint 15 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik együttesen az ügyfélszolgálat, a légiközlekedés, az értékesítés, a marketing és a menedzsment területén. Vezetői pályafutását csupán 23 évesen kezdte el az Emirates Airlines légitársaság színeiben, ahol mint vezető légiutaskisérő irányított multinacionális csapatokat.
Jelenleg a Bau Dekor Kft cégvezetőjeként kamatoztatja tapasztalatait, ellátva a több mint 1,5 milliárd forint árbevételű vállalat operatív irányítását. Mindennapi munkája során célja példamutatással és stabil vezetéssel biztosítani a vállalati, kollegiális és ügyféljólétet, és a konzisztens kiemelkedő teljesítményt. Legnagyobb vezetői fegyvernek a munka és az emberek felé irányuló alázatot és az állandó fejlődésre való hajlandóságot tartja.
Magánéletében 2 gyermek édesanyjaként igyekszik egyedül helyt állni és jelenleg is egyetemi tanulmányokat folytat.

Varga Zsuzsanna 1984. október 17-én, Pécsett született. 2003-ban érettségizett a pécsi Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskolában. 2008-ban a PTE Bölcsészettudományi Karának Angol Nyelv és Irodalom, valamint Német Nyelv és Irodalom szakain, tanári szakképesítéssel szerzett diplomát. 2009-ben a PTE Közgazdaságtudományi Kar- Társadalomtudományi és gazdasági szakirányú szakfordító angol és magyar nyelvű képzésén szerzett végzettséget. 2012-ben a PTE Közgazdaságtudományi Kar Gazdálkodási és menedzsment alapszakán szerzett diplomát. 2016 óta a PTE ÁOK Elméleti Orvostudományok Doktori Iskola PhD hallgatója. 2020-ban a KTK business coach szakirányú továbbképzésén vesz részt.

Munkakarrierjét az IMB ISSC – IGF: Business Support Operation Specialist – End of Lease Team – Germany alkalmazottjaként kezdte. 2008. novembere és 2010. áprilisa között a Jazz Communication Kft.-nél dolgozott nyelvtanár, fordító és tréner beosztásban. 2010. áprilisától a PTE ÁOK Tanulmányi Hivatalában dolgozott tanulmányi ügyintézőként, hivatalvezető-helyettesként majd hivatalvezetőként. 2014. december-2015. június között a PTE ÁOK Tanulmányi Hivatal hivatalvezetője és Dékáni Hivatal hivatalvezető helyettese volt. 2015. júniusa óta vezeti a PTE ÁOK Dékáni Hivatalát.

Erasmus ösztöndíjasként külföldi tanulmányúton vett részt a Paviai, a Würzburgi, a Birminghami, a Valenciai, valamint a Ljubjanai Egyetemeken. Három alkalommal vett részt AMSE (The Association of Medical Schools In Europe) konferencián. Poszter előadással részt vett az AMEE konferencián Bécsben és Glasgowban.

Franklin Covey Leadership képzettséggel és coaching képzésen szerzett tapasztalatokkal rendelkezik. 2017. óta kiképzett trénerként rendszeresen tart 7 szokás képzéseket. Aktívan részt vesz az Orvosi Oktatásfejlesztési és Kommunikációs Tanszék munkájában. Számos Oktatói készségfejlesztő workshopon vett részt szervezőként és előadóként, társelőadóként. Részt vett a PTE ÁOK Minőségirányítási Csoportjának munkájában, valamint a Tanulmányi Bizottságban, Kurrikulum Bizottságban, Kreditátviteli Bizottságban és azok eljárásrendjeinek kidolgozásában. Aktívan közreműködött az oktatásszervezéssel kapcsolatos szabályzatok deregulációs folyamatában. Az oktatók számára kötelezőként bevezetett Korszerű oktatási módszerek megismerése és oktatói készségek fejlesztése című PhD kurzus tematikájának és tananyagának kialakításában és oktatásában vesz részt. 2020 nyarán elvégezte az Essential Skills in Medical Education kurzust az AMEE (An International Association for Medical Education) szervezésében.

Angol és német nyelvből tárgyalóképes felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik.

Személyiségét nyitottság, stratégiai és innovációs szemlélet jellemzi. Kiváló szervező- és   kommunikációs, valamint problémamegoldó képeséggel rendelkezik. Szakmai tevékenységét 2019-ben Rektori Dicsérettel ismerték el.

Endrődy Eszter 15 éve tölt be autóipari nagyvállalatoknál vezetői pozíciót, 10 éve szervezetfejlesztéssel és coachinggal is foglalkozik. A gyártástól az értékesítésig különböző területeken vezet szakmai csapatokat és épít üzleti stratégiát. Jelenleg parkoló asszisztens softwareket fejlesztő osztálya vezetői pozíciójából vált pénzügyi területre, hogy egy IT infrastruktúra fejlesztéssel foglalkozó globális csapat irányítását vegye át. Kutatómérnök férjével 2 gyermek boldog szülei. Hisz a folyamatos önfejlesztésben, jelenleg is MBA tanulmányokat folytat. 

Dr. Attila Sík – intézetigazgató, Pécsi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Transzdiszciplináris Kutatás Intézete

Sík Attila a Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete igazgatója, a Birminghami Egyetem (Anglia) egyetemi tanára, neurobiológus kutató. A Warwicki Egyetemen (Anglia) szerezte MBA képesítését kreativitás-menedzsment és vezetésre specializálódva. A londoni Institute of Directors-nál diplomázott vállalatirányitásból.

Több vezetői pozíciót töltött be Angliában a British Neuroscience Assotiation-nél, illetve saját művészeti vállalkozást alapított szintén Angliában. Fő érdeklődési köre az egyetem – vállalat –társadalom együttműködésének erősítése, vállalkozásalapítás, vállalatirányítás és innovációfejlesztés.

REGISZTRÁCIÓ:

    Hozzájárulok, hogy a PTE Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (továbbiakban ITD) és a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (továbbiakban MVÜK) nyilvántartsa és kezelje az adataimat abból a célból, hogy a jövőbeni lehetőségekről (rendezvények, támogatási programok, kurzusok) értesíthessen.

    Hozzájárulok, hogy a rendezvényen rólam fénykép (online beszélgetés esetében screenshot) és filmfelvétel készüljön, továbbá hozzájárulok, hogy az ITD és az MVÜK felhasználja a rólam készült fényképet és egyéb felvételt a beszámolási, elszámolási kötelezettsége teljesítése érdekében, valamint az ITD és az MVÜK által megvalósított tevékenységek reklámozása céljából.