Az EIT Health DRIVE képzési programját a szerény vagy közepes innovációs kapacitással rendelkező (az európai innovációs eredménytábla szerint) európai országok azon szervezetei számára tervezték, amelyek támogatást nyújtanak az innovátoroknak, hogy kutatásukat/ötleteiket sikeres vállalkozásokká alakítsák, és célja egy speciális, átfogó program létrehozása az egészségügyi és élettudományi start-upok számára.

Az EIT Health DRIVE képzési programjának konkrét céljai közé tartozik, hogy a pályázó szervezetek által kijelölt csapatok:
– mélyreható ismereteket szerezzenek az egészségügyi innovációs ökoszisztémájukban rejlő kiaknázatlan lehetőségekről,
– megtanulják, hogyan tervezzenek validált, fenntartható, a regionális igényekre szabott egészségügyi és élettudományi start-up támogatási programokat,
– megtanulják, hogyan indítsák el, irányítsák, értékeljék és mérjék az egészségügyi és élettudományi start-up támogatási programok hatását,
– megtanulják, hogyan azonosítsák és vonják be a szervezetük köré épülő innovációs ökoszisztéma sikeres kiépítése érdekében a létfontosságú érdekelt feleket.
A képzési programban 2022-ben részt vevő szervezetek 2023-ban jogosultak lesznek végrehajtási támogatásra (finanszírozás és mentorálás) pályázni a tervezett start-up támogatási programok megvalósításához.
További részletekért kérjük, tekintse át a felhívás dokumentumát.

A pályázatokat az EIT Health InnoStars regisztrációs platformján, a Wufoo-n keresztül kell benyújtani, legkésőbb 2022. július 12-ig, közép-európai idő szerint 12:00 óráig.