Betegedukációs animációs kisfilm - hallgatói pályázat

a PTE Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika részére

A PTE ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (EIT Health RIS Hub), a PTE KK Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika, valamint a PTE MK Tervezőgrafika Tanszék pályázatot hirdet betegedukációs animációs kisfilm elkészítésére. Célunk, hogy a látványos, de mégis rémisztőnek tűnő fül-orr-gégészeti diagnosztikai módszereket bemutassuk az ambulancia-váróban betegvizsgálatra érkező pácienseknek, miközben eloszlatjuk félelmeiket.

Az animációnak a következő vizsgálatokat és eszközöket kell megjeleníteniük:

Endoszkópos diagnosztika a fül-orr-gégészetben:

  • orrendoszkópia merev endoszkóppal
  • fiberoszkópos vizsgálat
  • gége vizsgálata 70°-os endoszkóppal

Az animációnak tartalmaznia kell a vizsgálati eszközök bevezetésének módját, és a főbb anatómiai struktúrát (valamint annak megnevezéseit), amerre az endoszkóp halad. Az eszközökről és a vizsgálatokról a pályázat nyertesének részletes bemutatót tartunk a klinikán.

Pályázók köre

Aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező tervezőgrafika szakos hallgatók. Pályázni egyénileg vagy csoportosan lehet egy pályamű benyújtásával.

Pályázás menete

A pályaműveknek kötelezően az alábbi elemekből kell állniuk:

  • Storyboard
  • Képi világot, alkalmazandó technikát bemutató rövid animáció, melynek paraméterei:

15 mp, 1920*1080 px képarány vagyis FullHD, mp4 (H264) videóformátum, és 24 fps / frame per másodperc képsűrűség.

  • Minden pályázó köteles a felhívás mellékletét képező szerzői jogi nyilatkozat kitöltésére, aláírására és benyújtására a pályaművel együtt. Ennek hiányában a benyújtott pályamű nem kerül elbírálásra. 

A pályaműveknek követniük kell a PTE ÁOK arculatát, valamint tartalmazniuk kell az EIT Health brand elemeit és a PTE ÁOK ITD logóját.

A pályaműveket, a szerzői jogi nyilatkozattal együtt az alábbi (mindkét) email címre kell elküldeni:

Beküldési határidő: 2023. április 15.

Értékelés: a beérkezett pályaműveket a PTE KK Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika, a PTE ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete és a PTE Művészeti Kar Tervezőgrafika Tanszék munkatársaiból és szakértőiből álló 5 fős zsűri fogja elbírálni.

Díjazás: a kiválasztott nyertes pályaművet benyújtó pályázó egyszeri 150.000.- forint díjazásban részesül.

A PTE ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete a teljes 2-3 perces animáció elkészítésére (és akár annak folytatásos sorozatára) a nyertes pályaművet benyújtó pályázót fogja bevonni a megfelelő szerződéses konstrukció alkalmazásával. 

WEBINÁRIUM a pályázat részleteinek bemutatására

A meghirdetett webinárium alkalmával a Klinika szakorvosai részletesen bemutatják azon endoszkópos diagnosztikai eszközöket és vizsgálatokat, kapcsolódó anatómiai ismereteket, melyeket a storyboard-ban részletezni szükséges, valamint a nyertes pályaműnek vizualizálnia kell. 

Bemutatandó vizsgálatok:

  • orrendoszkópia merev endoszkóppal
  • fiberoszkópos vizsgálat
  • gége vizsgálata 70°-os endoszkóppal

A webinárium során Q&A szekciót is tervezünk, viszont előzetesen is fogadjuk a kérdéseket email-en keresztül, a pandur.eva@pte.hu címen.

A nyertes pályázónak természetesen további konzultációs alkalmakat, klinikai látogatást biztosítunk a teljes videó megvalósításához.

Regisztrációt követően a visszaigazoló email olykor a spam mappába érkezik. Amennyiben a hallgatók nem kapnak értesítést, kérjük ellenőrizzék a levélszemét mappát is.

ELŐADÓK

Dr. Uzsaly János Gáspár – rezidens orvos

PTE Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika

A Klinikai Központ egyik leginnovatívabb gondolkodású orvosa, aki az EIT Health Champion hálózatának is tagja. Munkája egyben origója is a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán megkezdett klinikai és szervezeti innovációnak.
————————————————————————————————–

Dr. Liber Noémi – intézetvezető-helyettes

PTE ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (ITD)

Az ITD, mint az EIT Health magyarországi RIS Hub-jának igazgatóhelyettese. Jogász, szakterülete a szellemi termék és tulajdonjog. Innovációs szakértőként induló startupok elkötelezett mentora.
————————————————————————————————–
Dr. Szanyi István – klinikaigazgató
PTE Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika
Az endoszkópos fülsebészet magyarországi meghonosítója, missziós orvos, hatszoros világbajnok a magyar orvosválogatott focicsapattal. Szanyi tanár úr nevéhez kötődik az első robotsebészeti mandulaműtét hazánkban. Videós riport az alábbi linken: https://www.pecsma.hu/top/megtortent-az-elso-rosszindulatu-manduladaganat-mu%CC%8Btet-a-pecsi-robotsebesszel/
————————————————————————————————–

Dr. Bakó Péter – klinikaigazgató-helyettes

PTE Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika

Fül-orr-gégész, audiológus szakorvos. A mindennapi betegellátás mellett magyar, angol, valamint német nyelven oktatja az Orvosi Kar hallgatóit. Klinikai kutatásait a különböző halláscsökkenések és fülbetegségek területén folytatja.

Az esemény online kerül megrendezésre, de a részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet alább tehet meg: