Nők, innováció a digitális világban

Nap
Óra
Perc
Másodperc

MIÉRT ÉRDEMES ELJÖNNÖD?

A nők szerepe egyre növekvő fontossággal bír az innováció és a digitális technológiák területén. Gyorsan változó világunkban kiemelt szerepet játszanak azok a női szakemberek, akik – bár számtalan esetben nem kerülnek reflektorfénybe  – az új technológiák segítségével találnak megoldást a kihívásokra. Most alkalmunk nyílik meghallgatni inspiráló történeteiket, gondolataikat, megismerhetjük sikereik titkát, és ötleteket kaphatunk ahhoz, hogyan állítsuk céljaink szolgálatába a digitalizáció eredményeit. 

ELŐADÓ
0 +
JEGY
0 +

SZERVEZŐK

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Transzdiszciplináris Kutatások Intézete [ITD] 2018-ban alakult azzal a céllal, hogy a társadalom széles rétegeivel ismertesse meg és hirdesse az egyetemi kultúrát, tudományos kutatások eredményességét, valamint interakciót hozzon létre nem csak az egyetemen belül, hanem annak falain kívül is. A transzdiszciplinaritás folyamatán keresztül új módszertani megközelítésekkel és hatékony kommunikáció kialakításával összekapcsoljuk a különböző tudományterületek, a gazdasági és a civil szféra szereplőit. Olyan teret kívánunk biztosítani, mely megkönnyíti és ösztönzi az egyes ágazatok közötti együttműködést és munkamegosztást oly módon, hogy az nem csak a résztvevők, hanem a társadalom egészét szolgálja. Intézetünk tevékenységének fő pillérei az oktatás, a kutatás, az innováció, a tudománykommunikáció és a kapcsolatépítés.

A transzdiszciplinaritás filozófiája elkötelezett a bevonó stratégiája mellett, melynek lényege a jól működő, célorientált kapcsolatépítés az üzleti és innovációs szféra képviselőível, valamint a nagyközönséggel. Az EIT Health (Európai Innovációs és Technológiai Intézet) nemzetközi hálózat tagjaként feltörekvő tehetségeket kötünk össze iparági szereplőkkel, mely együttműködésből innovatív termékek, szolgáltatások és vállalkozások születnek.

Az Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége új üzleti kapcsolatokat, tudásmegosztást és tapasztalatcserét, 10+ éve épülő, tagsági alapon működő üzleti közösséget kínál tagjainak, partnereinek. 500 cég 1.200 progresszív vezetőjének aktív részvételével az 5Mrd+/1Mrd+/400M+/100M+ éves árbevételű, a magyar gazdaság valamennyi iparágát lefedő vállalatvezetőket támogatjuk céljaik elérésében a folyamatosan változó gazdasági környezetben.

Az MVÜK Női Vezetői Klubjában küldetésünk a női vezetők arányának, pozíciójának, elismertségének erősítése, lendületes fejlődésük támogatása a magyar gazdaságban. Nap mint nap teszünk céljainkért a Klub közösségével és csapatával. Amikor 2018-ban, 5 évvel ezelőtt elindultunk, felmértük, hogy tömérdek még a teendőnk. Azóta 100+ üzleti fókuszú eseményt tartottunk az ügyünk érdekében. Közel 300 főre bővült a hozzánk csatlakozó vezető hölgyek száma. 2 megtisztelő elismerő díjjal és 5 stratégiai szövetséges szervezettel is gazdagodtunk, hogy csak néhány kulcsszámot említsünk. Az MVÜK Női Vezetői Klub 2021-ben elnyerte a Bridge Budapest által alapított Bridge Vállalkozói Közösségi Díj Womenpower kategóriájának díját, 2022-ben pedig megkaptuk a Hungarian Business Leaders Forum – HBLF Sokszínűségért Díját kis- és középvállalati kategóriában.

PROGRAMUNK

A konferencia során a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy kapcsolatba lépjenek a digitális technológiák területén sikeres női és férfi vezetőkkel, tanuljanak tőlük, illetve betekintést nyerjenek a legújabb trendekbe és inspirálódjanak általuk saját karrierjük építése kapcsán.

IDŐPONT

Program

TÉMAKÖR

Regisztráció

MEGNYITÓ

1. PÓDIUMBESZÉLGETÉS

„Női vállalkozók, cégvezetők kihívásai – digitális világ/átállás – Moderátor: Dintsér Andrea

Robotkutyát vehetünk 2 millió forintért. Már van 5G. Mostanság a csapból is a ChatGPT folyik. Közel 10 éve hallgatjuk, hogy jön a mesterséges intelligencia. Asimov írta valahol, hogy: „A folyamatos és elkerülhetetlen változás az, ami a társadalom és a gazdaság meghatározó tényezője manapság. Semmilyen döntés nem történhet anélkül, hogy nemcsak a mai világot, hanem a jövőbeli világot figyelembe vennénk. Ez viszont azt jelenti, hogy az üzletembereinknek, és egyáltalán mindenkinek sci-fi módon kell gondolkodnia.” Hogyan él és gondolkozik ma egy vezetőnő? Vajon az a sztereotípia, hogy a technológia, a tudomány inkább férfi arcú milyen szinten határozza meg a hétköznapjainkat? Hogyan maradhatunk versenyképesek a 21. században? Ezeket a kérdéseket is latolgatjuk majd panelbeszélgetésünkben, Tóth Mónikával, az EIT Health innovációs igazgatójával, Keveházi Katával, a Vállalkozónők Világnapja magyar képviselőjével, esélyegyenlőségi szakértővel, Dr. Kovács Évával, a Kerko-Media Kft. ügyvezetőjével, egyetemi oktatóval és Horváth Andrással, a Tőkeportál Startup Tanácsadójával, a Soproni Egyetem Széchenyi István Doktori Iskolájának doktorandusz hallgatójával.

II. PÓDIUMBESZÉLGETÉS

„Digitális innováció, cégalapítás és befektetés” – Moderátor: Dr. Liber Noémi
Hogyan működik az innovatív termék fejlesztés, hogyan indul egy startup élete, és milyen hozzávalók szükségesek ezek támogatásához?  Nincs jól bevált recept, hiszen nincs két egyforma kihívás. Hogyan változik a képlet, ha egy vállalkozásba nőként vágunk bele?

SZÜNET

III. PÓDIUMBESZÉLGETÉS

„Női lét, érdekérvényesítés és karrierutak” - Moderátor: Gilbert Edit
Milyen zöngéje van fülünkben a „karrier” szónak? Meghallják-e a női munkatárs/vezető hangját, láthatóak-e — avagy jobbára láthatatlanok, és érezhetően többet kell tenniük azért, hogy észleljék őket? Tapasztalják-e a szociolingvisztika, szociálpszichológia azon belátásait, miszerint a férfias beszédstílus versengőbb, állító és kevésbé kérdező, s hogy a férfi gyakran belevág a női diskurzuspartner szavába? Megvalósítható-e az erős, dinamikus, határozott — és egyúttal gyengéd, gondoskodó, együttműködő női szerep és elvárás — szembesültek-e nehezen egyeztethetőségükkel? 
Milyen vezetői tapasztalatokon át jutottak el jelenlegi pozíciójukig? Milyenek beosztottként? Szükség lenne-e minden szférában — az egyetemen is — vezetőképzésre? Tanítható-e az asszertivitás, a konfliktusrendezés, az elismerés politikája — mit tehetünk a betegítő környezet ellen? Önök vezetőként, különféle rendszerek tagjaként miben várnának segítséget? Mi őrli — és mi tölti fel Önöket? Tudnak-e segítséget kérni, feladatot delegálni, elégedettek-e az asszisztenciával, infrastruktúrával, ami körülveszi Önöket? 
Milyenek a tapasztalataik az online és offline értekezletekről, konferenciákról? Hogyan könnyítené meg életünket, munkákat az informatika, a digitalizáció, s hogyan mérgezi — milyen helyzetben kapcsolják ki teljesen okostelefonjukat?

IV. PÓDIUMBESZÉLGETÉS

„Nők, adatok és döntések” - Moderátor: dr. Szilágyi Enikő

Vannak azok a romantikus elképzelések, hogy a „mindig nők” érzelmi alapon hozzák meg a döntéseiket, meg vannak azok a nők, akik lubickolnak az adatok világában és a döntéseikben kiegyensúlyozottan használják az analitikus és a „műszaki” eszközöket. De valóban férfias az adatok elemzése, és tényleg nincs helye az intuíciónak az üzleti vagy az akadémiai döntésekben?

ELŐADÓINK

Mindannyian vezetőként dolgoznak a legkülönbözőbb szakterületeket képviselve. Ami közös bennük, az az innovatív szemléletük, kitartásuk és nyitottságuk. Olyan találkozóra hívunk, ahol számos sikeres karrierutat ismerhetsz meg, kapcsolatokat építhetsz, és ahol ragyogó nőktől kaphatsz útravalót saját céljaid megvalósításához. 

Fazekas Éva

ÁLLÁSKERESÉSI TANÁCSADÓ - JOBANGEL

dintser-andrea-238_web-1

Dintsér Andrea

ELNÖK - MVÜK NŐI VEZETŐI KLUB

Guber-Kray Katalin

SOURCING SZAKÉRTŐ

Dr. Otti Csaba

PhD | CEO – LOGIN AUTONOM KFT. | EGYETEMI DOCENS

Dr. Fehér András

PhD | CEO – LOGIN AUTONOM KFT. | EGYETEMI DOCENS

noa-foto

Dr. Liber Noémi

INNOVÁCIÓS SZAKÉRTŐ - PTE ITD

dr. Szilágyi Enikő

KÖZGAZDÁSZ, ADATBIZTONSÁGI ÉS ADATVÉDELMI SZAKJOGÁSZ - R34DY ZRT. ÉS MAXWHERE SOLUTIONS ZRT.

Dr. Huszár Ágnes

NYELVÉSZ, MŰFORDÍTÓ, ESSZÉISTA

Endrődy Eszter

DIGITÁLIS TRANSZFORMÁCIÓ SZAKÉRTŐ, PROJEKT MENTOR, TED CIRCLES NAGYKÖVET

Molnár Judit

MARKETING ÉS ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐ, ÜZLETFEJLESZTŐ ÉS RENDEZVÉNYSZERVEZŐ

Rádler Szilvia

ISKOLAVEZETŐ - LOGISCOOL PÉCS

Lányi Beatrix

EGYETEMI DOCENS, INNOVÁCIÓS MARKETING SZAKÉRTŐ - PTE KTK

Turnár Csilla

TEAM HAPPINESS MANAGER - WEBSTAR CSOPORT KFT.

Kresz Erika

ÜGYVEZETŐ - KRESZ &FRIEDLER

Dr. Kovács Éva

ÜGYVEZETŐ - KERKO - MEDIA KFT., EGYETEMI OKTATÓ - PTE MŰSZAKI ÉS INFORMATIKAI KAR

Keveházi Kata

ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZAKÉRTŐ, TRÉNER, MENTOR, AKTIVISTA, LOBBISTA

Tóth Mónika

INNOVÁCIÓS IGAZGATÓ - EIT HEALTH

Gilbert Edit

EGYETEMI DOCENS, A KORTÁRS VILÁGIRODALMI KUTATÓKÖR VEZETŐJE

Horváth András

STARTUP TANÁCSADÓ - TŐKEPORTÁL

partnerek, támogatók

JEGYvásárlás

Jegyvásárláshoz kérjük kattints a MEGVESZEM A JEGYEM gombra, töltsd ki rövid formunkat és a megadott e-mail címedre küldjük a BANKI ÁTUTALÁSHOZ szükséges információkat.

NORMÁL JEGY

7.990 Ft

RÉSZVÉTEL A KONFERENCIÁN

CATERING SZOLGÁLTATÁS

Fogadó Falatok

Szendvicsbüfé

Italcsomag (kávé, üditő, víz)

Fizetési határidő: 2023. május 5. (péntek)

A jegyár bruttó ár, tartalmazza a 27% Áfát

AZ ESEMÉNY HELYSZÍNE

Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont

7622 Pécs, Universitas u. 2/A

ÉRDEKLŐDNI ITT LEHET

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Szeretnél a jövőben értesítést kapni az ilyen és ehhez hasonló rendezvényeinkről? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre!