A Pécsi Tudományegyetemtől egészen Portugáliáig átívelő Erasmus+ V.I.B.E (Virtual Biomedical and STEM/STEAM Education) nemzetközi pályázat ad otthont a 2024. május 2-án csütörtökön, 10:00 órakor kezdődő VR Napnak. Az Általános Orvostudományi Kar, Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ Műveleti Medicina termében, valamint az OKIK VR Laborjában (VR Labor 033) várják a szervezők mindazon egyetemi polgárt – hallgatókat, adminisztratív munkatársakat, akár oktató-kutató kollégákat –, akik érdeklődnek a virtuális valóságba (VR), valamint a kiterjesztett valóságba (AR) ágyazott, gyakorlatorientált, interaktív, e-learning oktatás és tanulás iránt.

A VR Nyíltnap keretei között, az előzetesen regisztráló résztvevők 20 perces turnusokban próbálhatnak ki olyan hardveres és szoftveres készségfejlesztő megoldásokat, mint a Laparoszkópos VR Trainer Applikáció, Biológiai VR tesztfeladatsor, SimX Virtuális Betegellátó Szoftver, valamint különböző orvosi szimulátorokat is.

A program és egyben a pályázat célja, hogy a széles körben alkalmazott, ám általánosan még mindig nem elfogadott digitális és VR-alapú platformok oktatásba ültetett előnyeit és használhatóságát bemutassa, és széles körben elterjessze. Ezen eszközökkel és megoldásokkal nem csak az oktatók dolgozhatnak ki hatékony módszereket a tananyagok magas színvonalú oktatására, hanem a hallgatók tanulási folyamatai, elért eredményei és digitális kompetenciái is fejlődnek innovatív módon, a vizualizáció és interakció segítségével. A virtuális valóság rendszerei skálázható platformot és könnyen megosztható megoldást kínálnak a tömeges online tanuláshoz. Mindemellett a pályázat legfontosabb célkitűzése, hogy kapcsolatot teremtsen az orvosi és a STEM-képességek között.

A VR Nyíltnap előzetes regisztrációhoz kötött. Minimalizálva a várakozási időt és biztosítva a tanórák közötti rugalmasságot, a jelentkezők megadott időpontokat foglalhatnak le maguknak. A program 10:00 és 13:00 órakor rövid ismertetővel és gyakorlati tanácsokkal kezdődik. A turnusok között pedig nyitva áll a Műveleti Medicina terem is az elérhető eszközparkjával.

Regisztráció és foglalható időpontok kattintható elérése: Regisztráció

Helyszín: Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ [7624 Pécs, Szigeti út 12.]

További információ a V.I.B.E projektről: vibe-project.pte.hu