EIT Health InfoDay 2023 - tájékoztató az európai egészségipari pályázatokról

2023. március 27. (hétfő) 15:00 óra

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) egészségügyi innovációt népszerűsítő közössége (EIT Health) 2023-ban is számos pályázati lehetőséget hirdet meg medtech, biotech és digital health vonatkozású egészségügyi fejlesztések támogatására kis és középvállalkozások, start-up-ok és egyéni vállalkozók részére.  

A pályázatok célja, hogy segítségével olyan új, innovatív és korszakalkotó egészségügyi szolgáltatások és termékek szülessenek, amelyek nem csupán az egészségügyi ellátás színvonalát fejlesztik, de egyben akár új munkalehetőségeket is teremtenek. A program 2016-os indulása óta több mint 740 start-upnak nyújtott támogatást Európa szerte 2022-ig, melynek eredményeképpen 22 új termék és szolgáltatás látott napvilágot, összesen 205 millió Euro befektetési értékben. 

A pályázati lehetőségek sokszínűségéből adódóan weboldalunkon összegyűjtöttük egy helyre valamennyi, már nyitott pályázati lehetőséget, ahol azok vonatkozásában minden szükséges információ (jelentkezési határidő, pályázók köre, pályázható összeg) megtalálható:   

https://itdweb.hu/europai-egeszsegipari-palyazatok/ 

A pályázati kiírások angol nyelven az alábbi linken érhetőek el:  

https://innostarter.eithealth.eu/ 

A pályázatokkal kapcsolatos jelentkezési feltételek folyamatosan frissülnek! 

Mindezek mellett a pályázati lehetőségek közötti könnyebb eligazodás érdekében  

2023. március 27-én 15.00 órától 16.00 óráig ONLINE 

tájékoztatót tartunk, melynek keretében a pályázati anyagok ismertetése mellett hasznos és praktikus gyakorlati tippeket is megosztunk az érdeklődőkkel az eredményes pályázatbenyújtás érdekében.

ELŐADÓK

Békási Tamás – EIT Health RIS Business Creation Manager 

Békási Tamás az elmúlt tizenöt év során széleskörű tapasztalatra tett szert a folyamat- és üzletfejlesztés, a marketing kommunikáció, illetve a nemzetközi szolgáltatás transzfer területén, az ügynökségi, a nagyvállalati, illetve az SSC szektorban. Az EIT Health (European Institute of Innovation and Technology) RIS régiójának Business Creation Project Manager-eként kiemelt missziójának tekinti a hazai és európai egészségügyi szakemberek és start-upok támogatását és mentorálását.  

Előadásának témája: RIS Business Creation Programmes 2023 

 

Dobos István – Ügyvéd

Dr. Dobos István ügyvédként 10 éve foglalkozik startup cégekkel, szindikátusi szerződések, tőkebefektetések és teljes cégfelvásárlások (exit) jogi hátterével. István a magyar mellett angol és német nyelven dolgozik, így esetleges külföldi terjeszkedés, külföldről érkező tőkebefektetés esetén is szívesen áll rendelkezésetekre. 

Előadásának témája: Startup cégjogi megoldások – A kontrolljogok szerepe

Az esemény online kerül megrendezésre, de a részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet alább tehet meg: