Jelenleg elérhető programok

Európai egészségipari pályázatok 2023

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) egészségügyi innovációt népszerűsítő közössége (EIT Health) meghirdette a 2023-as évre szóló pályázati lehetőségeit.

A pályázatok teljes és részletes bemutatására egy INFODAY keretében kerül sor, az esemény részleteiért kattints ide.

Innostars Awards

Induló egészségügyi vállalkozások Közép-, Kelet- és Dél-Európából, készen álltok arra, hogy vállalkozásotokat magasabb szintre emeljétek?

Akkor csatlakozzatok az InnoStars Awards gyorsító programhoz, és:
· Alakítsátok át prototípusotokat piacra kész megoldássá
· Akár 50 000 € támogatásban is részesülhettek
· Szerezzen személyre szabott mentorálást szakértőktől
· Hozzáférést szerezhettek Európa legnagyobb egészségügyi hálózatához
· Csatlakozzatok a több mint 100 sikeres öregdiák listájához

Ne hagyjátok ki ezt a lehetőséget ha azt szeretnétek, hogy az elképzelésetek valósággá váljon.

 

Jelentkezési határidő: 2023. április 16!

Bővebb információ, jelentkezés feltételei az alábbi linken olvasható: https://eithealth.eu/programmes/innostars-awards/

Jumpstarter

Van egy innovatív ötleted, és szeretnéd elindítani vállalkozásod? Kreatív közösség, fejlett know-how, egyedi program, szakértő trénerek és mentorok – ez az EIT Jumpstarter. Célunk, hogy kategóriájában legjobb szakértők, kreatív közösség, egyedi know-how közreműködésével támogassuk az ötletgazdákat abban, hogy ötleteiket vállalkozássá alakítsák. Segítünk az innovátoroknak és vállalkozóknak életképes üzleti modellt felépíteni innovatív termék- vagy szolgáltatásötletük köré, érvényesíteni azt, és ha üzleti ötletük fenntarthatónak bizonyul, arra biztatjuk őket, hogy regisztrálják cégüket.

 

Jelentkezési határidő: 2023. április 16.

Bővebb információ, jelentkezés: https://eitjumpstarter.eu/why-eit-jumpstarter/

Bridgehead programme

Az EIT Health Bridgehead programja összehozza azokat az egészségügyi vállalkozókat, akik üzleti tevékenységüket az európai piacon szeretnék növelni, olyan kiváló inkubátorokkal és akcelerátorokkal, akik rendelkeznek a megvalósításhoz szükséges szakértelemmel és erőforrásokkal. Segítünk az EIT Health jóváhagyott hálózatából származó inkubátorral vagy gyorsítóval összehangolni a bővítést – ezeket a szervezeteket katalizátorainknak hívjuk. Együtt megtervezzük, hogyan juthatsz el gyorsan és határozottan új európai piacokra, hogyan kapcsolódhatsz be a partnerek és ügyfelek helyi hálózataiba, hogyan férhetsz hozzá az infrastruktúrához és hogyan ismerheted meg az új szabályozási rendszereket. Megkapod azt a tapasztalt szakértelmet, betekintést és támogatást, amelyre szükséged van üzleti ambícióid megvalósításához.

 

Jelentkezési határidő: első kör 2023. május 2.

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/programmes/bridgehead/

Információs webinárium: 2023. Április 19. –> https://community.eithealth.eu/events/108091

European Health Catapult

Egyedülálló verseny- és képzési program bevezetése, amely élettudományi és egészségügyi technológiai induló vállalkozásokat mutat be Európa-szerte vezető szakértőknek és befektetőknek. A program díjazza a legjobb üzleti koncepciókat, a felgyorsult induló vállalkozásokat, hogy a világvezető vállalatok EIT Egészségügyi Közösségének részévé váljanak. A program során az induló vállalkozások intenzív képzésben részesülnek, miközben a páneurópai megjelenés révén építik hitelességüket és ismertségüket. A döntősök fellépnek a Bits & Pretzels HealthTech eseményen, miközben fej-fej mellett haladnak készpénzért és iparági díjakért, valamint a New York-i Nasdaq Towerben való megjelenés lehetőségéért.

 

Jelentkezési határidő: 2023. május 2.

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/programmes/catapult/

Információs webinárium: 2023. Április 18. –> https://community.eithealth.eu/events/108094

User Validation Labs

Felhasználói validációs laboratóriumok: Tesztelje innovációját a végfelhasználókkal

A User Validation Labs (ULabs) program összekapcsolja Önt az EIT Health európai partnereivel, akik segíthetnek Önnek megszervezni és végrehajtani egy validációs vizsgálatot a start-up innovációja számára. Az ULabok közé tartoznak élő laboratóriumok, gyorsítók, kórházak és innovációs központok, amelyek segíthetnek Önnek abban, hogy hozzáférjen leendő végfelhasználóihoz és visszajelzést gyűjtsön tőlük. Lehetősége lesz arra, hogy termékét vagy szolgáltatását betegekkel, klinikusokkal és egészségügyi dolgozókkal tesztelje Európában.

 

Jelentkezési határidő: első kör 2023. május 2.

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/programmes/ulabs/

Információs webinárium: 2023. Április 20. –> https://community.eithealth.eu/events/108096

Start-up meets Pharma

A pályázat keretében gyógyszeripari cégek által meghatározott konkrét kihívásokra keresnek megoldásokat. Azok jelentkezését várják, akik már rendelkeznek piacképes, működő termékkel, prototípussal, ami kapcsolódik a gyógyszercégek által megjelölt kihívásokhoz.

Az idei évben 4 vállalat az alábbi négy témakörben keresi a potenciális megoldásokat:

1. Digital solutions improving referral and diagnostic pathway for rare disease – Takeda

2. Early diagnosis and identification of risk for disease progression Chronic Kidney patients – Boehringer Ingelheim RCV

3. Innovative solutions for pain management – Sintetica

4. Care coordination between primary care and specialty care Athersclerotic Cardiovascular Disease patients with elevated LDL-s levels

 

Jelentkezési határidő: 

Bővebb információ, jelentkezés: 

Attract2Invest

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy az EIT Health elindította a RIS BC által kifejlesztett, nagyon új programjának, az Attract2Investnek az első kiadását. A program során a korai szakaszban induló startupokat nemcsak egy sikeres magvető/A sorozatú befektetési kör lebonyolításában támogatják, hanem befektetőik hosszú távú sikeres menedzselését is.

A kiválasztott jelentkezők a következőket kapják:

  • 20 000 € okos pénz
  • részvételi lehetőség egy adománygyűjtő boot camp-ben, október második felében, ahol gyakorlati tapasztalatot szerezhetsz befektetési stratégia kialakításában, üzleti tervezés véglegesítésében, USP meghatározásában, egy sikeres pitch tartalom optimalizálásában, befektetői kapcsolatok kialakításában és menedzselésében, célok és befektetési feltételek optimalizálásában
  • igazgatósági ülés szimuláción való részvétel elkötelezett vezető befektetőkkel
  • peer-to-peer tanulás
  • egyéni mentorálás

Jelentkezési határidő: 

Bővebb információ, jelentkezés: 

Bootcamps

Az Európai Unió támogatásával az EIT Health Bootcamps az első lépés az egészséges növekedés felé sok kezdő vállalkozás számára. A bootcampeknek elsődleges célcsoportja az MSc, MD és PhD hallgatókból álló csapatok, de ugyanígy várják azon gondozók, betegek, valamint szakmabeliek jelentkezését is, akiknek egy olyan termék kapcsán van ötletük, amely még a kutatás és fejlesztés szakaszában van.

A bootcamps-ek az alábbi linken érhetők el:

Bővebb információ, jelentkezés: https://itdweb.hu/eit-health-bootcamps/