Jelenleg elérhető programok

Európai egészségipari pályázatok 2022

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) egészségügyi innovációt népszerűsítő közössége (EIT Health) meghirdette a 2022-es évre szóló pályázati lehetőségeit.

Az pályázatok teljes és részletes leírása eredeti nyelven ide kattintva érhető el.

Innostars Awards

Az InnoStars Awards program olyan mikro- és kisvállalkozásokat, spin-off és start-up vállalkozásokat céloz, amelyek már rendelkeznek prototípussal, vagy legalább életképes termékkel (MVP), de még nem rendelkeznek termékkel vagy szolgáltatással a piacon.

A legígéretesebbnek kiválasztott 20 csapat 25 000 Euro támogatásban részesül, amely fedezi egy négy hónapos képzés és mentorálás költségeit. A képzésekre két különböző európai helyszínen kerül sor. A konkrét képzési program mellett a résztvevők lehetőséget kapnak további potenciális befektetőkkel való kapcsolatfelvételre az EIT Health nemzetközi hálózatán keresztül. A program során kiválasztott legjobb 10 csapat egy pitch keretében az EIT Health képviselői és vezető iparági szereplők előtt  bizonyíthatja rátermettségét. A kiválasztott legjobb ötlet 25.000 Euro támogatásban részesül.

 

Jelentkezési határidő: 2022. március 27!

Bővebb információ, jelentkezés feltételei az alábbi linken olvasható: https://eithealth.eu/programmes/innostars-awards/

Jumpstarter

Az EIT Jumpstarter egy pre-accelerator program, amelynek célja az innováció és a vállalkozói szellem fellendítése Közép-, Kelet- és Dél-Európában.

Ha az egészségügy, az agrár-élelmiszeripar, az alapanyagok, az energia, a városi mobilitás vagy a gyártás területén szeretné értékesíteni innovációját, ez a versenyképes program megadja Önnek a szükséges kezdő lépéseket.

Szakértők segítenek az ötlet legjobb üzleti modelljének validálásában és üzleti terv kidolgozásában. A legígéretesebb terveket készítő csapatok a végső megmérettetésen a befektetői figyelem mellett akár 10 000 EUR pénznyereményt is nyerhetnek.

 

Jelentkezési határidő: Április 10!

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/programmes/eit-jumpstarter/

Bridgehead programme

A pályázat keretében olyan vállalkozásokat keresnek, akik szeretnének európai, vagy akár tengerentúli piacra lépni a termékükkel. Azok a vállalkozások jelentkezhetnek, akik Európában vannak bejegyezve, termékükkel/szolgáltatásukkal már legalább egy európai piacon jelen vannak és készen állnak arra, hogy nemzetközi piacra lépjenek, Biotech/Medtech/Digital Health területen nyújtanak terméket vagy szolgáltatást, és 250 főnél kevesebb foglalkoztatottjuk van.

 

Jelentkezési határidő: első kör 2022. március 14!

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/programmes/bridgehead/

European Health Catapult

A program keretében a biotech/megtech/digital health területen aktív és a 2021. évben legalább 500 000 EUR bevételt realizáló start-upokat keresnek, amelyek közül a legjobbaknak nemzetközi szakértők általi tréninget biztosítanak üzleti modell, tervezés, befektetés, tárgyalási technikák, pitch prezentációs technikák terén, valamint összekapcsolják őket vezető európai befektetőkkel.

A program döntőjébe jutott csapatok az EIT Health Summit során fognak megküzdeni a 210.000 Euro összdíjazású nyeremény rájuk eső részéért.

Jelentkezési határidő: 2022. március 14.

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/programmes/catapult/

Start-up meets Pharma

A pályázat keretében gyógyszeripari cégek által meghatározott konkrét kihívásokra keresnek megoldásokat. Azok jelentkezését várják, akik már rendelkeznek piacképes, működő termékkel, prototípussal, ami kapcsolódik a gyógyszercégek által megjelölt kihívásokhoz.

Az idei évben 4 vállalat az alábbi négy témakörben keresi a potenciális megoldásokat:

1. Digital solutions improving referral and diagnostic pathway for rare disease – Takeda

2. Early diagnosis and identification of risk for disease progression Chronic Kidney patients – Boehringer Ingelheim RCV

3. Innovative solutions for pain management – Sintetica

4. Care coordination between primary care and specialty care Athersclerotic Cardiovascular Disease patients with elevated LDL-s levels

Jelentkezési határidő: 2022. március 14.

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/programmes/start-ups-meet-pharma/

Bootcamps

Az Európai Unió támogatásával az EIT Health Bootcamps az első lépés az egészséges növekedés felé sok kezdő vállalkozás számára. A bootcampeknek elsődleges célcsoportja az MSc, MD és PhD hallgatókból álló csapatok, de ugyanígy várják azon gondozók, betegek, valamint szakmabeliek jelentkezését is, akiknek egy olyan termék kapcsán van ötletük, amely még a kutatás és fejlesztés szakaszában van.

A négy meghirdetett téma 2022-re:
  • Innováció a betegellátás terén – jelentkezési határidő Március 14!
  • Egészségügyi technológiák – jelentkezési határidő Hamarosan!
  • Női vezetők az induló vállalkozások élén – Jelentkezési határidő Március 14!
  • Egészségügyi képalkotás, Big Data elemzés – Március 14!

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/programmes/bootcamps/

Investor Network

Az EIT Health Investor Network az első páneurópai, EU-által írányított olyan hálózat, amely kizárólag az egészségügyi innováció finanszírozására összpontosít. A program célja – az EIT Health Accelerator program részeként – az európai egészség fokuszú befektetők és ígéretes induló vállalkozások összekapcsolása határokon átnyúló finanszírozással és társbefektetésekkel. A program lehetőséget és hozzáférést biztosít az egészségügyi fókuszú start-upoknak a korai stádiumú magántőke-befektetők hatalmas hálózatához Európa-szerte. 

A program egyedülálló lehetőség az induló vállalkozások adománygyűjtő útjának fellendítésére.

Jelentkezési határidő: Hamarosan!

Bővebb információ, jelentkezés:

Wild Card

A Wild Card program célja az egészségügyi ellátás átalakítása a legkiválóbb tehetségek bevonásával, hogy olyan egészségügyi kihívásokra találjanak megoldást, amelyekre a mai napig nem létezik hatékony válasz, vagy annak véghezvitele rendkívül drága. A Wild Card program révén az EIT Health összehozza ezeket a tehetségeket a megfelelő forrásokkal, hogy olyan egészségügyi vállalatok jöhessenek létre, amelyek képesek az egészségügy átalakítására. Képzés és mentorálás, a legnagyobb egészségügyi innovációs hálózathoz való hozzáférés valamint 1,5 millió euró finanszírozás révén a Wild Card programba kiválasztott csapatok olyan egyedülálló lehetőségekhez jutnak, amelyekhez más induló vállalkozások nem.  

További részletek hamarosan!

Jelentkezési határidő: Hamarosan!

Bővebb információ, jelentkezés:

Attract2Invest

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy az EIT Health elindította a RIS BC által kifejlesztett, nagyon új programjának, az Attract2Investnek az első kiadását.

A program során a korai szakaszban induló startupokat nemcsak egy sikeres magvető/A sorozatú befektetési kör lebonyolításában támogatják, hanem befektetőik hosszú távú sikeres menedzselését is.

A kiválasztott jelentkezők a következőket kapják:

  • 20 000 € okos pénz
  • részvételi lehetőség egy adománygyűjtő boot camp-ben, október második felében, ahol gyakorlati tapasztalatot szerezhetsz befektetési stratégia kialakításában, üzleti tervezés véglegesítésében, USP meghatározásában, egy sikeres pitch tartalom optimalizálásában, befektetői kapcsolatok kialakításában és menedzselésében, célok és befektetési feltételek optimalizálásában
  • igazgatósági ülés szimuláción való részvétel elkötelezett vezető befektetőkkel
  • peer-to-peer tanulás
  • egyéni mentorálás

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 9.

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/programmes/attract2invest/