Jelenleg elérhető programok

Európai egészségipari pályázatok – start-up-ok figyelem!

Az EIT Health a kategóriájában legjobb egészségügyi innovátorok hálózata, amelyet az EU támogat. A hálózat számos pályázatot hirdet egészségipari start-up-ok számára 2021-ben is.

Az európai egészségipari pályázatok (angol nyelvű) katalógusa itt érhető el: https://eithealth.eu/wp-content/uploads/2021/01/2021-Accelerator-Catalogue.pdf

Innostars Awards

Az InnoStars Awards program alkalmas mikro- és kisvállalkozások, spin-off és start-up vállalkozások számára, amelyek már rendelkeznek prototípussal, vagy legalább életképes termékkel (MVP), de még nem rendelkeznek termékkel vagy szolgáltatással a piacon.

Az elfogadott pályázatok benyújtói 25 000 euró támogatást kapnak képzési költségekre, mentorálásra és két európai bootcamp-en történő részvételre. A nyertesek három interjún vesznek részt potenciális ügyfelekkel, befektetőkkel, és hozzáférést kapnak az EIT Health Investor Network révén potenciális befektetői kapcsolatokhoz, valamint az EIT Health Living Labs and Test Beds hálózatához.

 

Jelentkezési határidő: 2021. március 27.

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/project/innostars-awards/

Jumpstarter

Az EIT Jumpstarter egy pre-accelerator program, amelynek célja az innováció és a vállalkozói szellem fellendítése Közép-, Kelet- és Dél-Európában.

Ha az egészségügy, az agrár-élelmiszeripar, az alapanyagok, az energia, a városi mobilitás vagy a gyártás területén szeretné értékesíteni innovációját, ez a versenyképes program megadja Önnek a szükséges kezdő lépéseket.

Szakértők segítenek az ötlet legjobb üzleti modelljének validálásában és üzleti terv kidolgozásában. A legígéretesebb terveket készítő csapatok a végső megmérettetésen a befektetői figyelem mellett akár 10 000 EUR pénznyereményt is nyerhetnek.

 

Jelentkezési határidő: 2021. április 16.

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/project/eit-jumpstarter/

Bridgehead programme

A pályázat keretében olyan vállalkozásokat keresnek, akik szeretnének európai, vagy akár tengerentúli piacra lépni a termékükkel. Azok a vállalkozások jelentkezhetnek, akik Európában vannak bejegyezve, termékükkel/szolgáltatásukkal már legalább egy európai piacon jelen vannak és készen állnak arra, hogy nemzetközi piacra lépjenek, Biotech/Medtech/Digital Health területen nyújtanak terméket vagy szolgáltatást, és 250 főnél kevesebb foglalkoztatottjuk van.

 

Jelentkezési határidő: első kör 2021. március 16., második kör 2021. szeptember 14.

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/bridgehead/

European Health Catapult

A program keretében a biotech/megtech/digital health területen aktív és a 2020. évben legalább 500 000 EUR bevételt realizáló start-upokat keresnek, amelyek közül a legjobbaknak nemzetközi szakértők általi tréninget biztosítanak üzleti modell, tervezés, befektetés, tárgyalási technikák, pitch prezentációs technikák terén, valamint összekapcsolják őket vezető európai befektetőkkel.

A döntősök 500 ipari szakértő és befektető előtt mutatják be ötletüket az EIT Health Csúcstalálkozón, és a kategóriák első három indulója pénzjutalmat nyer: az 1. helyezett 40000 EUR, a 2. helyezett 20000 EUR, a 3. helyezett 10000 EUR pénzjutalomban részesül.

 

Jelentkezési határidő: 2021. március 16.

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/catapult/

Start-up meets Pharma

A pályázat keretében gyógyszeripari cégek által meghatározott konkrét kihívásokra keresnek megoldásokat. Azok jelentkezését várják, akik már rendelkeznek piacképes, működő termékkel, prototípussal, ami kapcsolódik a gyógyszercégek által megjelölt kihívásokhoz.

 

Jelentkezési határidő: 2021. március 16.

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/project/start-ups-meet-pharma/

Bootcamps

Az Európai Unió támogatásával az EIT Health Bootcamps az első lépés az egészséges növekedés felé sok kezdő vállalkozás számára. A bootcampeknek elsődleges célcsoportja az MSc, MD és PhD hallgatókból álló csapatok, de ugyanígy várják azon gondozók, betegek, valamint szakmabeliek jelentkezését is, akiknek egy olyan termék kapcsán van ötletük, amely még a kutatás és fejlesztés szakaszában van.

A négy meghirdetett téma 2021-re:
  • Innováció a betegellátás terén – jelentkezési határidő Június 15.
  • Egészségügyi technológiák – jelentkezési határidő Június 15.
  • Női vezetők az induló vállalkozások élén – Jelentkezési határidő Március 16.
  • Egészségügyi képalkotás, Big Data elemzés – hamarosan

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/project/bootcamps/

Investor Network

Az EIT Health Investor Network az első páneurópai, EU-által írányított olyan hálózat, amely kizárólag az egészségügyi innováció finanszírozására összpontosít. A program célja – az EIT Health Accelerator program részeként – az európai egészség fokuszú befektetők és ígéretes induló vállalkozások összekapcsolása határokon átnyúló finanszírozással és társbefektetésekkel. A program lehetőséget és hozzáférést biztosít az egészségügyi fókuszú start-upoknak a korai stádiumú magántőke-befektetők hatalmas hálózatához Európa-szerte. 

A program egyedülálló lehetőség az induló vállalkozások adománygyűjtő útjának fellendítésére.

Jelentkezési határidő: folyamatos

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/project/investor-network/

Wild Card

A Wild Card program célja az egészségügyi ellátás átalakítása a legkiválóbb tehetségek bevonásával, hogy olyan egészségügyi kihívásokra találjanak megoldást, amelyekre a mai napig nem létezik hatékony válasz, vagy annak véghezvitele rendkívül drága. A Wild Card program révén az EIT Health összehozza ezeket a tehetségeket a megfelelő forrásokkal, hogy olyan egészségügyi vállalatok jöhessenek létre, amelyek képesek az egészségügy átalakítására. Képzés és mentorálás, a legnagyobb egészségügyi innovációs hálózathoz való hozzáférés valamint 1,5 millió euró finanszírozás révén a Wild Card programba kiválasztott csapatok olyan egyedülálló lehetőségekhez jutnak, amelyekhez más induló vállalkozások nem.  

Az idei évre a Wild Card program keretében az alábbi két kihívásra keresünk megoldást: 

1.      Szem és látás gondozás

  • Hogyan lehet megőrizni a szem egészségét, valamint enyhíteni, megelőzni és gyógyítani a látásromlást? 

2.      Fájdalom kezelés  

  • Hogyan lehet enyhíteni az akut és krónikus fájdalmat?

Jelentkezési határidő: 2021. március 16.

Bővebb információ, jelentkezés: http://wildcard.eithealth.eu