Jelenleg elérhető programok

Európai egészségipari pályázatok 2023

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) egészségügyi innovációt népszerűsítő közössége (EIT Health) meghirdette a 2023-as évre szóló pályázati lehetőségeit.

A pályázatok teljes és részletes bemutatására egy INFODAY keretében kerül sor, az esemény részleteiért kattints ide.

Innostars Awards

Induló egészségügyi vállalkozások Közép-, Kelet- és Dél-Európából, készen álltok arra, hogy vállalkozásotokat magasabb szintre emeljétek?

Akkor csatlakozzatok az InnoStars Awards gyorsító programhoz, és:
· Alakítsátok át prototípusotokat piacra kész megoldássá
· Akár 50 000 € támogatásban is részesülhettek
· Szerezzen személyre szabott mentorálást szakértőktől
· Hozzáférést szerezhettek Európa legnagyobb egészségügyi hálózatához
· Csatlakozzatok a több mint 100 sikeres öregdiák listájához

Ne hagyjátok ki ezt a lehetőséget ha azt szeretnétek, hogy az elképzelésetek valósággá váljon.

 

Jelentkezési határidő: 2023. április 16!

Bővebb információ, jelentkezés feltételei az alábbi linken olvasható: https://eithealth.eu/programmes/innostars-awards/

Jumpstarter

Van egy innovatív ötleted, és szeretnéd elindítani vállalkozásod? Kreatív közösség, fejlett know-how, egyedi program, szakértő trénerek és mentorok – ez az EIT Jumpstarter. Célunk, hogy kategóriájában legjobb szakértők, kreatív közösség, egyedi know-how közreműködésével támogassuk az ötletgazdákat abban, hogy ötleteiket vállalkozássá alakítsák. Segítünk az innovátoroknak és vállalkozóknak életképes üzleti modellt felépíteni innovatív termék- vagy szolgáltatásötletük köré, érvényesíteni azt, és ha üzleti ötletük fenntarthatónak bizonyul, arra biztatjuk őket, hogy regisztrálják cégüket.

 

Jelentkezési határidő: 2023. április 16.

Bővebb információ, jelentkezés: https://eitjumpstarter.eu/why-eit-jumpstarter/

Bridgehead programme

Az EIT Health Bridgehead programja összehozza azokat az egészségügyi vállalkozókat, akik üzleti tevékenységüket az európai piacon szeretnék növelni, olyan kiváló inkubátorokkal és akcelerátorokkal, akik rendelkeznek a megvalósításhoz szükséges szakértelemmel és erőforrásokkal. Segítünk az EIT Health jóváhagyott hálózatából származó inkubátorral vagy gyorsítóval összehangolni a bővítést – ezeket a szervezeteket katalizátorainknak hívjuk. Együtt megtervezzük, hogyan juthatsz el gyorsan és határozottan új európai piacokra, hogyan kapcsolódhatsz be a partnerek és ügyfelek helyi hálózataiba, hogyan férhetsz hozzá az infrastruktúrához és hogyan ismerheted meg az új szabályozási rendszereket. Megkapod azt a tapasztalt szakértelmet, betekintést és támogatást, amelyre szükséged van üzleti ambícióid megvalósításához.

 

Jelentkezési határidő: első kör 2023. május 2.

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/programmes/bridgehead/

European Health Catapult

Egyedülálló verseny- és képzési program bevezetése, amely élettudományi és egészségügyi technológiai induló vállalkozásokat mutat be Európa-szerte vezető szakértőknek és befektetőknek. A program díjazza a legjobb üzleti koncepciókat, a felgyorsult induló vállalkozásokat, hogy a világvezető vállalatok EIT Egészségügyi Közösségének részévé váljanak. A program során az induló vállalkozások intenzív képzésben részesülnek, miközben a páneurópai megjelenés révén építik hitelességüket és ismertségüket. A döntősök fellépnek a Bits & Pretzels HealthTech eseményen, miközben fej-fej mellett haladnak készpénzért és iparági díjakért, valamint a New York-i Nasdaq Towerben való megjelenés lehetőségéért.

 

Jelentkezési határidő: 2023. május 2.

Bővebb információ, jelentkezés: https://eithealth.eu/programmes/catapult/

Start-up meets Pharma

A pályázat keretében gyógyszeripari cégek által meghatározott konkrét kihívásokra keresnek megoldásokat. Azok jelentkezését várják, akik már rendelkeznek piacképes, működő termékkel, prototípussal, ami kapcsolódik a gyógyszercégek által megjelölt kihívásokhoz.

Az idei évben 4 vállalat az alábbi négy témakörben keresi a potenciális megoldásokat:

1. Digital solutions improving referral and diagnostic pathway for rare disease – Takeda

2. Early diagnosis and identification of risk for disease progression Chronic Kidney patients – Boehringer Ingelheim RCV

3. Innovative solutions for pain management – Sintetica

4. Care coordination between primary care and specialty care Athersclerotic Cardiovascular Disease patients with elevated LDL-s levels

 

Jelentkezési határidő: 

Bővebb információ, jelentkezés: 

Attract2Invest

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy az EIT Health elindította a RIS BC által kifejlesztett, nagyon új programjának, az Attract2Investnek az első kiadását. A program során a korai szakaszban induló startupokat nemcsak egy sikeres magvető/A sorozatú befektetési kör lebonyolításában támogatják, hanem befektetőik hosszú távú sikeres menedzselését is.

A kiválasztott jelentkezők a következőket kapják:

  • 20 000 € okos pénz
  • részvételi lehetőség egy adománygyűjtő boot camp-ben, október második felében, ahol gyakorlati tapasztalatot szerezhetsz befektetési stratégia kialakításában, üzleti tervezés véglegesítésében, USP meghatározásában, egy sikeres pitch tartalom optimalizálásában, befektetői kapcsolatok kialakításában és menedzselésében, célok és befektetési feltételek optimalizálásában
  • igazgatósági ülés szimuláción való részvétel elkötelezett vezető befektetőkkel
  • peer-to-peer tanulás
  • egyéni mentorálás

Jelentkezési határidő: 

Bővebb információ, jelentkezés: 

Bootcamps

Az Európai Unió támogatásával az EIT Health Bootcamps az első lépés az egészséges növekedés felé sok kezdő vállalkozás számára. A bootcampeknek elsődleges célcsoportja az MSc, MD és PhD hallgatókból álló csapatok, de ugyanígy várják azon gondozók, betegek, valamint szakmabeliek jelentkezését is, akiknek egy olyan termék kapcsán van ötletük, amely még a kutatás és fejlesztés szakaszában van.

A bootcamps-ek az alábbi linken érhetők el:

Bővebb információ, jelentkezés: https://itdweb.hu/eit-health-bootcamps/