Agykutatás Hete 2022

Az elmúlt évek nehézségei után végre több személyes jelenléttel és kevesebb online előadással tarthattuk meg az Agykutatás Hetét. Gondoltunk kicsikre, gondoltunk nagyokra, egyetemi hallgatókra és családokra egyaránt. Tovább mögött videós és képes beszámolónk az idei pécsi programokról.

Morning Health Talks #2

Kortalan Tudomány és Művészet Konferenciát és Fesztivál negyedik napja az EIT Health égisze alatt került megrendezésre. Címe „Morning Health Talks”, vagyis „Reggeli Egészségügyi Beszélgetések” volt, tematikája egy regionális egészségügyi ökoszisztéma fejlesztési koncepció köré épült. A Magtár Látogatóközpontban magyar és külföldi előadók színesítették a programot, akik 20 perces keretekben ismertették előadásaik témáit

Kortalan Tudomány és Művészet Konferencia és Fesztivál 2021

Lemaradtál a programjainkról vagy csak szeretnél többet megtudni a bioetikáról, a 3D technológiákról vagy épp a videójátékokról? Nem vagy kutató, de szívesen gondolkodsz tudományos problémákon és van innovációs ötleted?

Nézd vissza előadásainkat, ha érdekelnek különböző tudományterületek találkozásai és az ezekből születő új ismeretek! 

I-Days 2021 Hackathon

EIT Health together with University of Pécs Medical School Institute of Transdisciplinary Discoveries the Simonyi BEDC Entrepreneurship Centre and the regional Chamber of Commerce are calling all students with an interest in healthcare innovation!

i-Days promote health innovation among university students through dozens of one-day and two-day programmes held in academic institutions around Europe. Students from all academic areas receive an introduction to practical health innovation tools and compete in teams to tackle real-life health challenges. The winning team of each i-Day will attend the Winners’ Event, a final competition that unites students from around Europe.
This year we are looking for solutions in 5 different topics.
 
For this year’s topics, more information and application click below:

Idén is Kortalan Tudomány és Művészet Konferencia és Fesztivál

Az egyetemi kutatások és kultúrák sokszínűségét bemutató, tudományos eredményeket kommunikáló sorozat idei központi tematikája az Egészség és Kultúra – a konferenciák és panelbeszélgetések előadásai a maguk rész- és határterületein mozogva ismertetik a kultúra és egészség közös kontextusát, egymásra gyakorolt hatásait, akár koronként eltérő percepcióját a multidiszciplinaritás elvét követve.

Az egyes karok és intézetek programjait és részletes információkat megtaláljátok a lenti gombra kattintva.
Facebook eseményünket pedig itt éritek el: https://bit.ly/3Ebdscq

 

EIT Morning Health Talks 2021

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyi innovációt fejlesztő, támogató részlege az EIT Health, valamint intézetünk, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Transzdiszciplináris Kutatások Intézete együttműködésében idén is megrendezésre került a tavaly nagy sikert aratott Morning Health Talks elnevezésű rendezvénye. A mostani alkalomnak a Pécsi Püspökség Magtár Látogatóközpont adott otthont. 

Az üzleti találkozó beszámolóját a tovább mögött olvashatjátok.

Agykutatás Hete 2021

Több egyetem és kutatóintézet összefogásával idén is megvalósul az Agykutatás Hete rendezvénysorozat, ahol bár ONLINE formában, de számos ismeretterjesztő előadáson, látványos laborlátogatásokon, kerekasztal beszélgetéseken mutatják be kutatók és szakértők idegrendszerünk működését. A programok során nem csak neurobiológiai megközelítéseket, hanem gyakorlati, a mindennapi élethez köthető, egyéni és társadalmi hatással bíró ismereteket is szerezhetnek a látogatók.

Az országos program elérhető a hivatalos www.agykutatashete.hu weboldalon, Intézetünk programjait pedig eléritek a lenti gombra kattintva.

I-Days 2020

Innovation Days (i-Days) promote health innovation among university students through one-to-two-day programmes held at academic institutions around Europe. Students receive an introduction to practical health innovation tools and work in multidisciplinary teams to tackle real life health challenges posed by EIT Health projects, local organisations and private corporations. Successful teams will receive resources to develop their ideas, and students from the regions EIT Health serves will be encouraged to get involved with our network.

For further information and registration click below.

Kortalan Tudomány Konferencia és Fesztivál

A Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete ismét megrendezi a Kortalan Tudomány Konferenciát és Fesztivált, melynek célja egyetemünk kultúrájának és kutatásainak elismerése és ünneplése, valamint az igényes és érthető tudománykommunikáció mellett interaktív együttműködések létrehozása az egyetem körein belül és kívül egyaránt.

Az idei konferencia és művészeti fesztivál témaköre – hasonlóan a tavalyi rendezvényhez – az „Art of Ageing” (Öregedés művészete), melyet nemcsak biológiai folyamatként értelmezünk, hanem egy általános és univerzális folyamatként is, mely az idő múlását jelzi.

A rendezvényfolyam 2020. október 6-10. között kerül megrendezésre. Azonban a COVID-19 vírushelyzetre való tekintettel, idén ONLINE PROGRAMKÍNÁLATTAL érkezünk.

EIT Morning Health Talks

Az EIT egészségügyi alszervezete, az EIT Health (www.eithealth.eu) kiemelt jelentőséget tulajdonít az egészségügyi szektor szereplőivel kialakított jó szakmai kapcsolatoknak és a velük közösen elindított innovatív egészségügyi megoldásoknak. A Morning Health Talks üzleti reggeli célja az volt, hogy a kizárólag direkt meghívás útján invitált iparági szereplők (egészségügyi szolgáltatók, kórházak, szakrendelők, speciális profilú intézmények, orvosi egyetemek és gyártói szektor) közti párbeszédet és együttműködést előmozdítsa, valamint ismertesse velük az Európai Unió által nyújtott anyagi és szakmai támogatási formák lehetőségeit.

Agykutatás Hete 2020

A Covid-19 koronavírus okozta pandémiás vészhelyeztre való tekintettel, betartva a szabályos jogszabályokat, a programok a meghirdetett időpontban elmaradnak minden helyszínen!

További információkat a rendezvényfolyam hivatalos weboldalán közlünk.

0